כנס י' בטבת השנתי – מהגרי עבודה בישראל – "אחריות מוסר ופני החברה"

עם ומדינה | אירועים וכנסים לציבור

ביום שלישי קיימנו את הכנס י' בטבת השנתי במכון ון ליר על סוגיית מהגרי העבודה בישראל. ביקשנו לבחון את סוגיית העובדים הזרים החוקיים ואת השאלות החברתיות והמוסריות שהיא מעלה.

הכנס נפתח בדברי מבוא של הרב מאיר נהוראי על סוגיית גר תושב והיחס ההלכתי לעובדים זרים, והמשיך בהרצאה של ד"ר הילה שמיר, חוקרת ראשית בקבוצת המחקר Trafflab שהייתה שותפה בכנס.

לאחר סעודה קלה לשבירת הצום התפזרנו לשולחנות עגולים בהם דנו בנושאים שונים – העסקת עובדי סיעוד, תנאי בטיחות של עובדי בניין, חקלאות ועוד.. בחלק מהשולחנות אף שמענו מהגרי עבודה שבאו לספר על החוויה של עבודתם בארץ.

בסוף הערב קיימנו פאנל מסכם שעסק בעובדים, בערכי עבודה, כיצד אלו משפיעים בצורה רחבה יותר על החברה הישראלית.

את הפאנל הנחתה הרבנית ד"ר תהילה אליצור והשתתפו עו"ד שירי לב-רן לביא, הממונה על זכויות עובדים זרים בעבודה במשרד העבודה והרווחה, אבישי ברמן, מנכ"ל בין השיטין מהערבה, ד"ר כפיר כהן לוסטיג ממכון ון ליר וד"ר מיכאל שראל, ראש מכון קהלת לכלכלה. הפאנל היה מוצלח ביותר והעלה תכנים רלוונטיים וחשובים. הוא הווה שיעור מרתק בכלכלה, על גישותיה השונות והיחס לערכי העבודה בחברה הישראלית.

זו הפעם השלישית בה נערך כנס משותף בסוגיות מוסריות בחברה הישראלית בעשרה בטבת של בית הלל יחד עם ון ליר ואנו שמחים שמסורת זו מקבלת "חזקת קיום".

אנו מודים לרבנית תהילה אליצור שמלווה את המסורת הזו מתחילתה ואף הובילה את גיבוש הערב הנוכחי. כמו כן תודה לרבנית חנה השקס ולרב דורי הנמן שהתגייסו לטובת קיום הערב.

הכנס מהווה את סופו של תהליך לימוד פנימי בבית המדרש של רבני ורבניות בית הלל. בבית המדרש קיימנו דיונים מקיפים סביב זכויות ויחס העסקה של העובדים הזרים, בבית ובחברה. דיון זה יצר מסמך הלכתי בנושא שחולק אמש בכנס ויופץ בשבת הקרובה בעיתון "מקור ראשון".

לקריאת החוברת המלאה

לאירועים נוספים

"ואהבתם את הגר" – איך מקיימים בפועל?

02.06.2024

יחס חז"ל לגיורה של רות

02.06.2024

זהות יהודית וגיור מול אתגרי השעה

26.05.2024

חזרה לכל האירועים - עם ומדינה | אירועים וכנסים לציבור