לינה אצל הוריי הזוג בימי הנידה

זוגיות ומשפחה

שיתוף המאמר -

השאלה 

שלום וברכה,
אשתי ואני לפעמים ישנים אצל ההורים שלה בשבתות או אצל אמא שלי לפעמים וקורה שפעמים אשתי בתקופת נידתה ויש מיטה אחת בחדר וספה בסלון עכשיו המיטה שאצל ההורים שלה זו מיטה שהייתה שלה וישנה בה כשהיא הייתה רווקה אז מה הדין במצב כזה מה צריך לעשות ?
תודה רבה

התשובה

שלום וברכה,
השאלה לא לגמרי ברורה אז אשתדל להשיב לפי קוצר הבנתי. 
 
כאשר האשה נידה חלק מדיני הרחקות (הנלמדים מ"לא תקרבו לגלות ערווה) כולל גם לא לשבת במיטה המיוחדת לה, אפילו שלא בפניה  (יורה דעה קצה,ה) וכן לא לשכב במיטה אחת (שם ו), כאשר הרמ"א אוסר גם כאשר ישנים בשתי מיטות נפרדות אם הן נוגעות אחת בשניה. 
לפיכך בימי נידותה צריך למצוא פיתרון לשינה במיטה שאינה אחת, ואם הספה נמצאת בסלון ולא נעים שיראו שאתם לא ישנים ביחד אז ישנים באותו חדר כאשר אתה יכול לפרוס סדינים ומצעים על הרצפה וכד'. פיתרון לשעת הדחק כשאין שתי מיטות הוא לשים מחיצה באמצע המיטה בין הבעל לאשה (תשב"ץ ג, מב) או לגלגל שמיכה וכד' כמחיצה בין בני הזוג. זה פיתרון טכני אבל לא מאוד מומלץ שכן הוא יוצר הרגשה של 'מחיצה' בימי הנידות, ורק הבאתי אותה כעצה נוספת. 
 
לגבי החלק השני של דבריך, אם המיטה הזאת 'מיטה מובהקת של אשתך', ואתה מרגיש כך כשאתה מתיישב על המיטה, אכן אסור לא רק לשכב אלא גם לישב עליה. ברם כיוון שמאז החתונה מן הסתם גם אחרים משתמשים במיטה, יש להקל לעניין זה. 
 
אם לא הבנתי את שאלתך כראוי אתה מוזמן להמשיך ולשאול דרך האתר. ששלום וברכה, 
בברכה,
הרב משה כהן
רבני בית הלל

לקריאה נוספת -

הצעת השפופרת כפתרון עבור אי-פריון הלכתי- הרבנית חנה אדלר לזרוביץ

09.09.2021

הוצאת זרע לבטלה בזמן יחסי אישות

25.08.2021

שם לתינוק

25.07.2021

חזרה לכל המאמרים בנושא זוגיות ומשפחה

שיתוף המאמר -